Wieluń ul.Młodzieżowa 3
691 018 529
dietetyk.kowalska@gmail.com

Jabłka zapiekane pod owsiano-kokosową kruszonką

Jabłka zapiekane pod owsiano-kokosową kruszonką

Uwielbiam nie tylko je jeść, ale także przygotowywać!  W całym domu roznosi się wtedy cudowny zapach cynamonu i pieczonych jabłek <3

Składniki na 4 porcje:

  • 2 jabłka,
  • 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych,
  • cynamon,
  • olej rzepakowy 3 łyżki + odrobina oleju do posmarowania kokilek

Przygotowanie:

Jabłka kroimy w plastry i wkładamy do posmarowanych olejem kokilek. Posypujemy je cynamonem. Nie żałujcie go sobie 😉
Płatki i wiórki kokosowe blendujemy. Nie powinny być dokładnie rozdrobnione. Dodajemy do nich olej i mieszamy. Powstałą masą posypujemy jabłka.
Wypełnione kokilki wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 min w 200 °C.
Jako dodatek cudownie sprawdzi się tutaj jogurt grecki

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *