Wieluń ul.Młodzieżowa 3
691 018 529
dietetyk.kowalska@gmail.com

Domowy burger

Domowy burger

Zachęcam Was do domowego przyrządzania tego typu potraw. Zdecydowanie zyskują one wtedy na wartości . Góra warzyw, dobre mięsko, zioła i przyprawy, zero zbędnych dodatków i złego jakościowo tłuszczu

Składniki na domowego burgera:

  • mięso wołowe,
  • jajko,
  • przyprawy (u mnie sól, pieprz, majeranek, słodka papryka).

Wyrabiamy mięso, formujemy płaskie kotlety i pieczemy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika – 180 C, na około 25min

Dodatki:

  • bułka,
  • warzywa – dowolne, u mnie zielenina, pomidor, cebula, ogórek,
  • musztarda,
  • domowy sos czosnkowy (czosnek, jogurt naturalny, sól, zioła prowansalskie, ewentualnie odrobina majonezu).

Burgera można podać z dowolną surówką czy pieczonymi ziemniaczkami 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *